Sterkman_logo

Branddetectie/Ontruiming                        

Korte uitleg
Foto’s Projecten

Voorbeeld bmc/bmp Rapport van oplevering (voorbeeld/tekeningen)
Onderhoud

Foto’s

Rapport van onderhoud (voorbeeld)

Erkend en deskundig

Brandmeld- en ontruimingsinstallaties
Goede veiligheidssystemen binnen uw bedrijf zijn van levensbelang. Voor deskundig advies en voor ontwerp, aanleg en onderhoud van kwalitatief hoogwaardige brandmeldings- en ontruimingsinstallaties kiest u voor Sterkman Safety Advices & Products BV.

Uitbreiding of nieuwe BMI
Of u nu een bestaande brandmeldinstallatie (BMI) wilt uitbreiden of moet voldoen aan de eisen van een verzekeringsmaatschappij of de brandweer, Sterkman verzorgt het complete traject voor u. U kunt volledig op ons bouwen, van het opstellen van het programma van eisen, via de installatie van een efficiënt en effectief systeem tot aan de oplevering. Ook daarna zijn wij u graag van dienst. Voor het verplichte onderhoud staan wij met onze 24-uursservice garant voor optimale veiligheid. Sterkman is KIWA/NCP-erkend onder relatienummer 11970.

Ontruimingsplan
Een ontruimingsplan voor gebouwen is verplicht volgens het Besluit brandveilig gebruik bouwwerken. Een goed ontruimingsplan bevat taken, instructies en tekeningen van de vluchtwegen. Wij helpen u graag met het opstellen van een plan dat voldoet aan de nieuwe norm NEN8112 en dat perfect aansluit op de wensen binnen uw organisatie.
Lees meer

Sterkman-training
Vanuit onze rijke ervaring weten wij exact wat er nodig is om een ontruiming snel en veilig te organiseren. Voor de veiligheid van uw personeel organiseren wij jaarlijkse trainingsprogramma’s zodat iedereen precies weet wat hij moet doen bij noodsituaties.

Sterkman-AUTOCAD
De AUTOCAD-service is onderdeel van het dienstenpakket van Sterkman.

Sterkman Safety Advices & Products BV levert alle soorten brandmeldinstallaties.

Sterkman staat voor veiligheid

Ontruimingsplan
Wanneer er brand uitbreekt in een gebouw, ontstaat er al snel een gevaarlijke situatie door hitte- en rookontwikkeling. De rook is meestal zeer schadelijk en giftig, en het is dan ook van essentieel belang dat rook snel wordt ontdekt en dat de mensen in het pand worden gealarmeerd.

Verplicht
Het nieuwe Bouwbesluit 2012 stelt dat ieder pand verplicht is een ontruimingsinstallatie en ontruimingsplan te hebben. Zodra het brandalarm afgaat moeten de gebruikers het pand snel en veilig kunnen verlaten. Dat betekent dat de vluchtwegen vrij en herkenbaar moeten zijn en dat de ontruiming goed georganiseerd moet verlopen. Daarover moeten afspraken worden vastgelegd in een ontruimingsplan.

Plan opstellen en communiceren
Door het opstellen van een ontruimingsplan denkt u na over de manier waarop de ontruiming georganiseerd kan worden en hoe u dit binnen uw organisatie het best kunt communiceren. In een ontruimingsplan wordt nauwkeurig vastgelegd wie welke actie moet ondernemen in het geval van een calamiteit. Het bevat taken, instructies en tekeningen van vluchtwegen. Er worden plattegronden in opgenomen, zodat u snel met uw eigen mensen kunt vaststellen welke ruimtes verkend zijn. Bovendien kunt u deze plattegronden gebruiken om de hulpdiensten te voorzien van de noodzakelijke informatie. Door het ontruimingsplan op te stellen conform NEN8112 geeft u aandacht aan alle relevante onderwerpen en zorgt u ervoor dat het plan qua opbouw en duidelijkheid voldoet aan alle regels.

Sterkman Safety Advices & Products BV kan het ontruimingsplan voor u opstellen. Daarbij houden we volledig rekening met uw persoonlijke voorkeuren met betrekking tot de uitvoering van de ontruiming.

Ontruimingsoefening
Op basis van het plan dient u jaarlijks een ontruimingsoefening te houden. Dankzij de diepgaande kennis van uw ontruimingsplan kan Sterkman een oefening op maat organiseren. In overleg met u bepalen we daarbij de intensiteit van de oefening en het scenario. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat uw organisatie goed is voorbereid en een ontruiming snel en veilig kan uitvoeren.